Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ο άγιος Σαμψών της Ουαλίας και οι συγγενείς του που έγιναν μοναχοί.

Ο άγιος Σαμψών της Ουαλίας και οι συγγενείς του που έγιναν μοναχοί.



Αφού έφυγε από το μοναστήρι του αγίου Illtyd, ο Σαμψών πήγε στο μεγάλο μοναστήρι της Ουαλίας που βρισκόταν στο Caldey Island (Νήσος Caldey) στην περιοχή Dyfed (στην σημερινή κομητεία του Pembrokeshire).  Αυτό το μοναστήρι το είχε χτίσει ένας υποτακτικός του Illtyd ονόματι Pyro και έγινε ένα διάσημο μοναστήρι από το οποίο βγήκαν πολλοί άγιοι. Στο Caldey, το οποίο είχε ποιο αυστηρή πειθαρχεία, ο Σαμψών εργαζόταν την ημέρα και διάβαζε την Αγία Γραφή το βράδυ.  

Στο μοναστήρι διακόνησε αρχικά σαν δοχειάρης και έπειτα έγινε ηγούμενος για τριάμισι χρόνια. Ο άγιος ηγούμενος ανέβασε το πνευματικό επίπεδο της κοινότητας, με σοφία συμβούλευε τους μοναχούς, δίνοντας τους ένα καλό παράδειγμα ταπεινότητας και πειθαρχίας. Κάποτε ο άγιος άκουσε πως ο πατέρας του, ο Amon, αρρώστησε βαριά. Ο άγιος επισκέφτηκε τον πατέρα του και τον συμβούλεψε να γίνει μοναχός όταν αυτός βρισκόταν στο νεκροκρέβατο. Ο Amon συμφώνησε και θεραπεύτηκε αμέσως.    

Πολλοί άλλοι συγγενείς του Σαμψών έσπευσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα του πατέρα του. Όλοι τους ολόψυχα αφιέρωσαν το υπόλοιπο της ζωής τους στην υπηρεσία του Παντοδύναμου και των ανθρώπων και έχτισαν πολλά μοναστήρια και εκκλησίες. Ο θείος του αγίου στάλθηκε σαν ιερέας στην Ιρλανδία.  

Αγγλικό κείμενο
http://orthochristian.com/105687.html

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: