Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Πως ο άγιος Ιωάννης του Hexham θεράπευσε με αγιασμό την γυναίκα ενός βαρόνου η οποία ήταν άρρωστη.

Πως ο άγιος Ιωάννης του Hexham θεράπευσε με αγιασμό την γυναίκα ενός βαρόνου η οποία ήταν άρρωστη.



Ο ηγούμενος Berthun ανέφερε και ένα άλλο θαύμα που έκανε ο επίσκοπος Ιωάννης. «Όχι μακριά από το μοναστήρι μας,» είπε αυτός, «σχεδόν δύο μίλια μακριά, είναι η πόλη κάποιου Puch, ενός βαρόνου, του οποίου η γυναίκα κειτόταν άρρωστη λόγο μιας βαριάς ασθένειας για σχεδόν σαράντα ημέρες και ήταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που για τρεις εβδομάδες δεν μπορούσαν να την μεταφέρουν έξω από την κρεβατοκάμαρα όπου ήταν ξαπλωμένη. Συνέβη να καλέσει τότε ο βαρόνος αυτόν τον άνθρωπο του Θεού προκειμένου να κάνει τα θυρανοίξια μιας εκκλησίας. Όταν αυτό έγινε, ο βαρόνος επιθύμησε να έρθει στο σπίτι του και να δειπνήσει.    

Ο επίσκοπος αρνήθηκε, λέγοντας πως πρέπει να επιστρέψει στο μοναστήρι, το οποίο ήταν πολύ κοντά. Ο βαρόνος, παρακαλώντας τον με περισσότερη θέρμη, υποσχέθηκε πως θα του προσφέρει και χρήματα για τους φτωχούς εάν δεχτεί να έρθει στο σπίτι του. Τον παρακάλεσα και εγώ υποσχόμενος κατά τον ίδιο τρόπο να δώσω χρήματα για τους φτωχούς εάν πήγαινε να δειπνήσει στο σπίτι του βαρόνου και να δώσει την ευλογία του.  

Αφού τον πείσαμε με μεγάλη δυσκολία, πήγαμε να δειπνήσουμε. Ο επίσκοπος έστειλε στην γυναίκα που ήταν άρρωστη λίγο αγιασμό, τον οποίο είχε ευλογήσει για τα θυρανοίξια της εκκλησίας, με έναν αδερφό ο οποίος είχε έρθει μαζί μου, δίνοντας του την εντολή να της δώσει να πιει λίγο και να πλύνει το σημείο στο οποίο πονούσε περισσότερο με λίγο από αυτό το αγιασμένο νερό.

Αφού έγινε αυτό, η γυναίκα σηκώθηκε αμέσως υγιέστατη. Παρατήρησε πως δεν είχε θεραπευτεί απλώς από την ασθένεια της αλλά είχε επανακτήσει πλήρως την δύναμη που είχε χάσει για τόσο πολύ καιρό. Μοίρασε κούπες στον επίσκοπο και σε εμάς και έπειτα μας σέρβιρε κρέας και ποτό ακολουθώντας έτσι το παράδειγμα της μητέρας της συζύγου του Πέτρου η οποία υπέφερε από πυρετό και όταν την άγγιξε ο Κύριος σηκώθηκε υγιέστατη και τους φρόντισε.»

Αγγλικό κείμενο (από την εκκλησιαστική ιστορία του Αγγλικού έθνους του αγίου Bede)
http://www.gutenberg.org/files/38326/38326-h/38326-h.html

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: