Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ο άγιος Rumwold (Ράμουολντ) το βρέφος. Αγγλία.

Ο άγιος Rumwold (Ράμουολντ) το βρέφος. Αγγλία.

St Rumbold's Well in Buckingham

Γέννηση 662

Περιοχή Walton Grounds κοντά στο King's Sutton,  στο Northamptonshire

Κοίμηση 662 (τριών ημερών)

Ημέρα μνήμης 3 Νοεμβρίου.

Ο Rumwold ήταν ένα άγιο βρέφος στην Αγγλία το οποίο έζησε για τρεις ημέρες το 662. Λέγεται πως ήταν θαυματουργικά γεμάτος από Χριστιανική ευλάβεια παρότι ήταν μόνο ένα βρέφος. Μπορούσε να μιλάει από την ώρα της γέννησης του. Προφήτευσε πως θα πέθαινε σύντομα, ζήτησε να βαπτιστεί και έκανε ένα κήρυγμα πριν από τον θάνατο του. Πολλές εκκλησίες ήταν αφιερωμένες σε αυτόν και έξι από αυτές υπάρχουν μέχρι σήμερα.    

Στον βίο του, η μητέρα του Rumwold περιγράφεται σαν μία ευλαβής Χριστιανή η οποία, όταν παντρεύτηκε έναν παγανιστή βασιλιά, του είπε πως δεν θα κάνει παιδί μαζί του αν δεν βαπτιστεί Χριστιανός. Αυτός βαπτίστηκε και έπειτα η μητέρα του Rumwold έμεινε έγκυος. Κάποτε τους κάλεσε ο βασιλιάς Penda να πάνε να τον επισκεφτούνε όμως η μητέρα του Rumwold γέννησε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και το μωρό μόλις γεννήθηκε φώναξε: «Είμαι Χριστιανός, είμαι Χριστιανός, είμαι Χριστιανός!» Έπειτα ζήτησε να βαπτιστεί και να ονομαστεί Rumwold και μετά έκανε ένα κήρυγμα. Προφήτεψε τον θάνατο του και είπε που επιθυμούσε να θαφτεί το σώμα του, στο Buckingham.
 
Υπάρχουν δύο πηγάδια αφιερωμένα στον άγιο: στο Astrop, έξω από το Kings' Sutton, και στο Buckingham όπου βρίσκονταν κάποτε τα λείψανα του.

Το 2000 γράφτηκε μία ολοκληρωμένη Ορθόδοξη Χριστιανική ακολουθία για τον άγιο. Η ακολουθία γίνεται στις δύο γιορτές του, στις 3 Νοεμβρίου (η κύρια εορτή) και στις 28 Αυγούστου (μετακομιδή λειψάνων).

Στην φωτογραφία βλέπουμε το πηγάδι του αγίου στο Buckingham.

Για την ακολουθία του αγίου κλικ εδώ  

Αγγλικό κείμενο
https://en.wikipedia.org/wiki/Rumwold_of_Buckingham

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

























Δεν υπάρχουν σχόλια: