Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ο άγιος Columba βοηθάει μία γυναίκα που είχε πέσει σε πνευματική πλάνη.

Ο άγιος Columba βοηθάει μία γυναίκα που είχε πέσει σε πνευματική πλάνη.

 

Έναν καιρό, όταν ο άγιος κατοικούσε στην νήσο Rechrena, κάποιος φτωχός άνδρας πήγε να τον επισκεφτεί και του είπε πως η γυναίκα του ξαφνικά άρχισε να τον μισεί και δεν τον άφηνε να την πλησιάσει. Όταν το άκουσε αυτό ο άγιος, πήγε και βρήκε την γυναίκα και άρχισε να την επιπλήττει με αυτά τα λόγια: «Γιατί, γυναίκα, απομακρύνεσαι από την ίδια σου τη σάρκα; Μετά τον γάμο εσύ και ο σύζυγος σου όπως λέει ο Κύριος είσαστε μία σάρκα. Η σάρκα του συζύγου σου είναι και δική σου σάρκα.» Εκείνη απάντησε και είπε: «Θα κάνω ότι μου πεις, όσο δύσκολο και να είναι. Όμως δεν δέχομαι με τίποτα να κοιμηθώ στο ίδιο κρεβάτι με τον Lugne. Δεν αρνούμαι να κάνω κάθε δουλειά στο σπίτι.  Αν με διατάξεις μπορώ να διασχίσω τις θάλασσες και να ζήσω σε κάποιο γυναικείο μοναστήρι.    

Ο άγιος είπε έπειτα: «Αυτό που θέλεις να κάνεις δεν είναι σωστό (δηλαδή το ότι ήθελε να πάει να γίνει μοναχή) γιατί όσο ζει ο σύζυγος σου είσαι δεμένη μαζί του και δεν πρέπει να χωρίζονται εκείνοι που τους ένωσε ο Θεός.» Αμέσως μετά από αυτά τα λόγια πρόσθεσε: «Αυτή την ημέρα, ας νηστέψουμε και ας προσευχηθούμε όλοι μαζί στον Κύριο.» Η γυναίκα είπε: «Γνωρίζω πως για εσένα δεν είναι δύσκολο να λάβεις από τον Θεό, όταν το ζητήσεις, πράγματα τα οποία σε εμάς φαίνονται απίθανα.» Ο σύζυγος και η γυναίκα συμφώνησαν να νηστέψουν με τον άγιο εκείνη την ημέρα και την νύχτα ο άγιος έμεινε ξύπνιος προσευχόμενος για αυτούς. Την επόμενη ημέρα κάλεσε το ανδρόγυνο και είπε στην γυναίκα: «Γυναίκα, θέλεις και σήμερα όπως και εχθές να πας σε ένα γυναικείο μοναστήρι;»      

«Γνωρίζω τώρα,» απάντησε αυτήν, «πως η προσευχή σου στον Θεό για εμένα εισακούστηκε, γιατί αυτόν τον άνδρα που τον μισούσα εχθές τον αγαπάω σήμερα. Η καρδιά μου άλλαξε διάθεση εχθές το βράδυ κατά έναν άγνωστο τρόπο και ενώ ένιωθα μίσος τώρα νιώθω αγάπη.» Από εκείνη την ημέρα μέχρι το θάνατο τους αυτοί οι δύο έζησαν αγαπημένοι.


Αγγλικό κείμενο
http://www.romanitas.ru/eng/THE%20FALL%20OF%20ORTHODOX%20ENGLAND%205X8.htm

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: