Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Πως ο άγιος Cuthbert (Κάθμπερτ) έκανε να τρέξει νερό μέσα από το ξερό χώμα και πως πήρε σοδειά σπέρνοντας τους σπόρους σε ακατάλληλη εποχή.

Πως ο άγιος Cuthbert (Κάθμπερτ) έκανε να τρέξει νερό μέσα από το ξερό χώμα και πως πήρε σοδειά σπέρνοντας τους σπόρους σε ακατάλληλη εποχή.

Image result for saint cuthbert orthodox icon

Όταν ο άγιος Cuthbert επρόκειτο να φύγει από τη νήσο της Lindisfarne (Αγγλία) για να πάει να ζήσει σαν ερημίτης στην εσώτερη Farne (κοντά στην Lindisfarne) είπε στους μοναχούς του: "Αν με τη χάρη του Θεού, μου δοθεί η δυνατότητα να ζήσω σε αυτόν τον τόπο με τον κόπο των χεριών μου, θα κατοικήσω με χαρά εκεί. Αλλά εάν όχι, πρώτα ο Θεός θα γυρίσω σύντομα σε εσάς."

Στο νησί υπήρχε έλλειψη νερού, σιτηρών και δέντρων.  Το κατοικούσαν επίσης και πολλά δαιμονικά όντα και όλα αυτά έκαναν τον τόπο ακατάλληλο για να κατοικήσει κάποιος άνθρωπος. Όμως έγινε κατάλληλο για κατοίκηση με την επιθυμία του ανθρώπου του Θεού. Γιατί με τον ερχομό του τα πονηρά πνεύματα έφυγαν.  Αφού έδιωξε τους δαίμονες έχτισε με την βοήθεια των μοναχών του ένα πολύ μικρό κελί για να κατοικήσει, άλλα κελιά, ένα εκκλησάκι και ένα απλό δωμάτιο. Έπειτα είπε στους μοναχούς να σκάψουν μία λακκούβα στο έδαφος του δωματίου, παρότι το έδαφος ήταν σκληρό και πετρώδες και δεν φαινόταν να υπάρχουν ελπίδες να βρεθεί μία πηγή.

 Αφού το έκαναν αυτό βασιζόμενοι στην πίστη και στην προσευχή του δούλου του Θεού, την επόμενη ημέρα είδαν πως η λακκούβα ήταν γεμάτη με νερό και μέχρι και σήμερα η πηγή αυτή προσφέρει με αφθονία την ουράνια δωρεά της σε όλη την περιοχή.
Θέλησε επίσης να του φέρουν γεωργικά εργαλεία και λίγο σιτάρι. Όμως αφού ετοίμασε το έδαφος και έσπειρε το σιτάρι την κατάλληλη εποχή το καλοκαίρι δεν φύτρωσε ούτε ένα στάχυ.  

Έπειτα, όταν η αδελφότητα τον επισκέφτηκε σύμφωνα με το συνήθειο, διέταξε να του φέρουν κριθάρι πιστεύοντας πως η φύση του εδάφους ή η χάρη του Θεού θα επέτρεπαν σε αυτά τα σιτηρά να αναπτυχθούν εκεί.  Το έσπειρε στο ίδιο χωράφι παρότι όταν του το έφεραν ο κατάλληλος χρόνος για τη σπορά είχε περάσει. Παρόλα αυτά, με τη χάρη του Θεού, τα σιτηρά αναπτύχθηκαν και έδωσαν πλούσια τους καρπούς τους στον άνθρωπο του Θεού για να τον στηρίξουν στους ασκητικούς του αγώνες.

Από την Εκκλησιαστική Ιστορία της Αγγλίας του αγίου Bede.
http://www.gutenberg.org/files/38326/38326-h/38326-h.html

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow 

Δεν υπάρχουν σχόλια: