Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ο άγιος Columba και ο μοναχός που είχε πέσει σε σαρκική αμαρτία.




Κάποτε ένας μοναχός πήγε να συναντήσει τον άγιο Findio mac
Fiatach (Findan). Μία γυναίκα έτυχε να τον συναντήσει στο ταξίδι και αυτός έπεσε σε πειρασμό και αμάρτησε μαζί της. Αμέσως μετά από αυτό, δεν περίμενε για να σκουπίσει τα δάκρυα από τα μάγουλα του ώσπου βρήκε τον Findio και του εξομολογήθηκε το αμάρτημα του. Ο Findio του είπε: "Δεν πειράζει αυτό που έκανες. Ένας δαίμονας το σχεδίασε, για να σε απομακρύνει από εμάς και να σε πάει ανάμεσα στους λαϊκούς και να σε διαπομπεύσει. Δεν θα γίνει όμως το θέλημα του δαίμονα και δεν θα πας στους λαϊκούς. Θα συνεχίσεις να ακολουθείς τους ίδιους κανόνες που ακολουθείς και τώρα σε κάθε νηστεία."
Ο Σατανάς πήγε έπειτα σε αυτόν τον μοναχό και τον έβαλε σε πειρασμό για δεύτερη φορά λέγοντας: "Η συμβουλή που σου έδωσε ο Findio δεν θα σε καθαρίσει από την αμαρτία σου. Αυτό είναι καλό για εσένα να κάνεις. Να πας στον Comgall ώστε να σε συμβουλέψει."
Πήγε στον Comgall  και εξομολογήθηκε και ο Comgall του είπε: "Ευχάριστος είναι ο ερχομός σου εδώ." Και έπειτα του έδωσε τις ίδιες συμβουλές που του έδωσε και ο Findio. Μόλις έφυγε από το Bangor (το μοναστήρι του αγίου Comgall,) ακριβώς εκείνη τη στιγμή η βάρκα του αγίου Columba έφτασε στο λιμάνι και ο Σατανάς τον έπεισε να πάει στον Columba."Δεν θα θεραπευτείς με τις συμβουλές του Findio και του Comgall. Να πας στον Columba, αυτός θα σε ωφελήσει,"του είπε ο Διάβολος.
Έτσι πήγε και εξομολογήθηκε στον Columba και ο Columba του είπε: "Σταύρωσες τον Χριστό μία φορά με την αμαρτία σου. Τον σταύρωσες δεύτερη φορά με την ανυπακοή σου στον Findio, γιατί πίστεψες στα λόγια του διαβόλου και δεν πίστεψες στα λόγια του Findio που μιλούσε με το Άγιο Πνεύμα. Τρίτη φορά με την ανυπακοή σου στον Comgall. Τέταρτη με το να έρθεις σε εμένα. Σου βάζω σαν επιτίμιο δεκαπέντε χρόνια μετάνοιας για την ανυπακοή σου.

Αγγλικό κείμενο (The rule of Tallaght)
https://www.ucd.ie/tlh/trans/gp.pria.29.001.t.text.html

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: