Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Η αγία Brigit, μία θεραπεία και μια συνάντηση με τον διάβολο.

Η αγία Brigit, μία θεραπεία και μια συνάντηση με τον διάβολο.





Όταν η φήμη της αγίας Brigit είχε φτάσει μέχρι το Tethbae, ζούσε τότε εκεί μία ευλαβείς παρθένα στο Tethbae η οποία έστειλε ένα μήνυμα στην αγία Brigit ζητώντας της να την επισκεφτεί για να μιλήσουν, το όνομα της ήταν Bríg και ήταν κόρη του Coimloch. Η Brigit πήγε και η ίδια η Bríg της έπλυνε τα πόδια.  Υπήρχε μια ευλαβείς γυναίκα η οποία ήταν άρρωστη εκείνο τον καιρό.

Ενώ έπλεναν τα πόδια της Brigit, αυτή η άρρωστη η οποία βρισκόταν στο σπίτι έστειλε μία κοπέλα να της φέρει λίγο νερό μέσα από την λεκάνη όπου έπλεναν τα πόδια της Brigit. Της το έφεραν και εκείνη έπλυνε το πρόσωπο της και θεραπεύτηκε αμέσως. Και αφού είχε παραμείνει άρρωστη για ένα χρόνο, εκείνη τη νύχτα ήταν η μοναδική που εξυπηρετούσε.

Όταν τοποθέτησαν τα πιάτα μπροστά τους, η Brigit άρχισε να κοιτάει το πιάτο της με πολύ προσοχή.

Η Brig είπε: «Ώ, αγία παρθένα, γιατί κοιτάς με τόση προσοχή το πιάτο σου;» «Βλέπω τον Σατανά να κάθεται επάνω στο πιάτο μπροστά μου,» είπε η Brigit. «Εάν είναι δυνατόν», είπε η Bríg, «θα ήθελα να τον δω.» «Είναι πράγματι δυνατόν», είπε η Brigit, «αφού πρώτα κάνεις το σημείο του σταυρού επάνω στα μάτια σου, γιατί όποιος δει τον διάβολο και δεν έχει κάνει προτού  το σημείο του σταυρού θα τρελαθεί.»

Η Bríg έκανε το σημείο του σταυρού και έπειτα είδε τον δαίμονα.  Η εμφάνιση του της φάνηκε άσχημη. «Ρώτα, Brigit», είπε η Bríg, «γιατί ήρθε.» «Δώσε μια απάντηση», του είπε η Brigit. «Δεν ήρθα για να πειράξω εσένα Brigit» είπε ο Σατανάς. «Απάντησε μου τότε,» είπε η Bríg, «τι σε έφερε σε αυτό το πιάτο;».

Ο δαίμονας απάντησε: «Κατοικώ εδώ πάντα μαζί με μία συγκεκριμένη παρθένα, της οποίας η μεγάλη νωθρότητα μου έχει δώσει έναν τόπο κατοικίας.» Και η Bríg είπε, «Ας την φέρουν εδώ.» Όταν εκείνη την οποία κάλεσαν ήρθε η Brig είπε: «Σταυρώστε τα μάτια της ώστε να μπορέσει να δει αυτόν τον οποίο επέτρεψε να κατοικήσει στο ίδιο της το στήθος.»   Αφού της σταύρωσαν τα μάτια, αντίκρισε το άσχημο τέρας. Η  Brigit είπε στην παρθένα,  η οποία ήταν τώρα τρομοκρατημένη και έτρεμε: «Τώρα βλέπεις αυτόν που περιποιούσουν για πολλά χρόνια και για πολλές εποχές.» «Ώ αγία παρθένα,» είπε η Bríg, «κάνε να μην μπορέσει να μπει σε αυτό το σπίτι ξανά.» «Δεν θα μπει ξανά σε αυτό το σπίτι,» είπε η  Brigit, «μέχρι την ημέρα της Κρίσης.» Έφαγαν το φαγητό τους και ευχαρίστησαν το Θεό.    

Αγγλικό κείμενο
http://www.ucc.ie/celt/published/T201002/index.html

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow

Δεν υπάρχουν σχόλια: