Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Η αγία Brigit αθωώνει τον άγιο Bron

Η αγία Brigit αθωώνει τον άγιο Bron



Εκείνο τον καιρό κόσμος είχε μαζευτεί στο Tailtiu (Ιρλανδία). Βρισκόταν και ο άγιος Πατρίκιος εκεί. Προσπαθούσαν να βρουν λύση σε ένα δύσκολο ζήτημα καθώς μια γυναίκα είχε κατηγορήσει έναν από τους ιερείς του αγίου Πατρικίου και έλεγε πως ήταν ο πατέρας του παιδιού της. Το όνομα του ιερέα ήταν  Brón. «Πως συνέβη αυτό;» Αναρωτιούνταν όλοι. «Δεν είναι δύσκολο», είπε η γυναίκα, «πήγα στον Brón για να λάβω το αγγελικό σχήμα και να προσφέρω την παρθενία μου στον Θεό. Και αυτός ο αισχρός ιερέας με βίασε και έτσι γέννησα τον γιο του.» Καθώς συζητούσαν αυτό το θέμα, η αγία Brigit κατευθύνθηκε προς τους συγκεντρωμένους. Έπειτα ο επίσκοπος Mel είπε στον Πατρίκιο: «Η αγία κυρά ,Brigit , κατευθύνεται προς τους συγκεντρωμένους και θα ανακαλύψει για εσένα με τη χάρη που έχει εάν αυτό είναι αλήθεια η ψέμα, γιατί δεν υπάρχει τίποτα στον ουρανό ή στη γη που να της το αρνηθεί ο Χριστός σαν του το ζητήσει. Και αυτό πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να την καλέσουν να μιλήσει ξεχωριστά από τους άλλους συγκεντρωμένους γιατί δεν θα κάνει κανένα θαύμα μπροστά σου Πατρίκιε*.»        

Η Brigit παρουσιάστηκε μπροστά τους. Ο κόσμος σηκώθηκε επάνω σε ένδειξη σεβασμού. Αμέσως πήγε λίγο ποιο μακριά από το σημείο όπου ήταν συγκεντρωμένο το πλήθος για να υποβάλει ερωτήσεις στην γυναίκα και στον ιερέα χωρίς να την συνοδεύει ο άγιος Πατρίκιος. «Ποιανού είναι αυτό το παιδί;» ρώτησε η Brigit την γυναίκα. «Του Bron», είπε η γυναίκα. «Αυτό δεν είναι αλήθεια», είπε η Brigit. Η Brigit έκανε το σημείο του σταυρού επάνω στο πρόσωπο της και αμέσως το κεφάλι της και η γλώσσα της άρχισαν να πρήζονται. Έπειτα ο άγιος Πατρίκιος πήγε και τους βρήκε. Η Brigit απευθύνθηκε προς το παιδί μπροστά σε όλους τους συγκεντρωμένους, παρότι εκείνο δεν ήταν σε ηλικία για να μιλήσει. «Ποιος είναι ο πατέρας σου;» είπε η Brigit. «Δεν είναι ο Bron ο πατέρας μου αλλά ένας άσχημος άνδρας που κάθεται λίγο ποιο πέρα από τους συγκεντρωμένους. Η μητέρα μου λέει ψέματα.» Όλοι ευχαρίστησαν το Θεό και απέτισαν να κάψουν τους ενόχους. Όμως η Brigit αρνήθηκε και είπε: «Αφήστε αυτή τη γυναίκα να μετανοήσει.» Έτσι έγινε και το πρήξιμο που είχε στο κεφάλι και στη γλώσσα της έφυγε. Οι άνθρωποι ήταν χαρούμενοι, ο ιερέας ελευθερώθηκε και η  Brigit δοξάστηκε.

*Ο Πατρίκιος ήταν ο πνευματικός της πατέρας και εκείνος που την βάπτισε και δεν ήθελε να κάνει θαύματα μπροστά του από ταπεινοφροσύνη. Παρόλα αυτά σε κάποιες περιπτώσεις βλέπουμε ότι έκανε κάποια θαύματα μπροστά του όταν το απαιτούσαν οι περιστάσεις.

 Αγγλικό κείμενο  http://www.ucc.ie/celt/published/T201002/index.html

Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow    

Δεν υπάρχουν σχόλια: