Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ο άγιος Πατρίκιος της Ιρλανδίας και οι πριγκίπισσες Ethnea (Έθνα ) και Fedelma (Φιντέλμα)


Ο άγιος Πατρίκιος της Ιρλανδίας και οι πριγκίπισσες Ethnea (Έθνα ) και Fedelma (Φιντέλμα)

  

Στο ταξίδι του στο Connaught της Ιρλανδίας  (ο άγιος Πατρίκιος) συνάντησε τις δύο κόρες του βασιλιά Laeghaire, την Ethnea την ξανθιά και την Fedelma την κοκκινομάλλα, κοντά στο παλάτι του Croghan, όπου ζούσαν εκείνο τον καιρό με τους δύο Δρυίδες δασκάλους τους. Είχαν βγει έξω ένα πρωί το χάραμα για να πλύνουν τα χέρια τους σε μια συγκεκριμένη   πηγή που ονομαζόταν  Clebach όπως συνήθιζαν να κάνουν και ενθουσιάστηκαν πολύ όταν βρήκαν τον Πατρίκιο και τους συντρόφους του στην πηγή με βιβλία στα χέρια τους να ψέλνουν έναν ύμνο.  

Καθώς δεν είχαν δει ανθρώπους με αυτά τα ενδύματα ποτέ πριν, οι πριγκίπισσες σκέφτηκαν αρχικά πως ήταν όντα από τους λόφους των νεράιδων, όμως όταν η πρώτη έκπληξη τους πέρασε συζήτησαν μαζί τους και τους ρώτησαν από πού είχαν έρθει. Και ο Πατρίκιος αποκρίθηκε με ευγένεια: «Θα ήταν καλύτερο για εσάς να εξομολογηθείτε στον αληθινό μας Θεό παρά να αναρωτιέστε για την καταγωγή μας.»    

Με ανυπομονησία έκαναν πολλές ερωτήσεις για τον Θεό, τον τόπο όπου κατοικεί, αν κατοικεί στη θάλασσα, στα ποτάμια, στις ορεινές περιοχές ή στις πεδιάδες, πως μπορούσαν να αποκτήσουν γνώσεις για Αυτόν, πως μπορούσαν να τον βρουν, να τον δουν και να τον αγαπήσουν και άλλες ερωτήσεις της ίδιας κατηγορίας. Ο άγιος απάντησε σε όλες τους τις ερωτήσεις και τις εξήγησε όλα τα βασικά θέματα για την πίστη. Και οι παρθένες βαπτίστηκαν αμέσως και αφιερώθηκαν στην υπηρεσία της πίστης.*

*Στο βιβλίο της Κασσιανής Γ. Μαζαράκη «Ορθόδοξη Βρετανική και Κελτική Εκκλησία» πληροφορούμαστε πως οι δύο πριγκίπισσες τιμούνται σαν αγίες.

Αγγλικό κείμενο http://www.libraryireland.com/Wonders/St-Patrick-6.php
Μετάφραση Orthodoxy-Rainbow



Δεν υπάρχουν σχόλια: