Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Αγία Walburga






Ημέρα μνήμης: 1η Μαρτίου 
Κόρη του αγίου Ριχάρδου του Wessex και της Winna, η αγία Walburga ήταν αδερφή των αγίων Winebald και Willibald. Μεγάλωνοντας με την ηγουμένη του Wimborne στην Αγγλία, η Walburga στάλθηκε στη Γερμανία με την αγία  Lioba από την ηγουμένη Tetta του Wimborne το 748. Όταν το πλοίο τους βυθίστηκε στη θάλασσα, οι προσευχές της αδερφής Walburga έσωσαν τη ζωή όλων, και μέχρι σήμερα, θεωρείτε προστάτιδα των ναυτικών μαζί με τον άγιο Νικόλαο. 
Πέρασε από το Antwerp στο δρόμο της για τη Γερμανία, και μέχρι σήμερα είναι η προστάτιδα της πόλης. Για την ακρίβεια,  η εκκλησία στο Antwerp χρησιμοποιούταν για να γιορτάζουν τη μνήμη της τέσσερις φορές το χρόνο. Σύντομα έγινε ηγουμένη του Heidenheim.
Οι ωραίοι τρόποι της, η σιωπή της, η θέληση της για μάθηση και η ταπεινοφροσύνη της την έκαναν αγαπητή σε όλους. Στις 21 Σεπτεμβρίου του 870, τα λείψανα της μεταφέρθηκαν πανηγυρικά. Από το   893 και μέχρι σήμερα, τα άφθαρτα λείψανα της αναδύουν μια γλυκιά μυρωδιά μύρου, ειδικά στο σημείο όπου βρίσκεται η καρδιά.  


μετάφραση orthodoxy-rainbow 



Δεν υπάρχουν σχόλια: