Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Ο αριθμός των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ιρλανδία διπλασιάστηκε μέσα σε πέντε χρόνια.




Σύμφωνα με την ποιο πρόσφατη απογραφή του 2011 υπάρχουν πάνω από 45 χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί στην Ιρλανδία, αναφέρει η Interfax-Religion.

Αυτός ο αριθμός είναι δύο φορές μεγαλύτερος από ότι ήταν το 2006 και τέσσερις φορές μεγαλύτερος από ότι ήταν το 2002. Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα η Ορθοδοξία είναι η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη θρησκεία στην Ιρλανδία, λέει η ιστοσελίδα    Russianireland.com.

Το μεγαλύτερο κέντρο της Ορθοδοξίας στη χώρα είναι η περιοχή  Swords, η κομητεία του Fingal, όπου  κατοικούν 1168  Ορθόδοξοι Χριστιανοί σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2011.

Η  απογραφή έδειξε επίσης πως η πλειοψηφία των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ιρλανδία είναι Ρουμάνοι    (26%),  ακολουθούμενοι από τους Ιρλανδούς (20%) και τους Λετονούς (12.5%).


"Η Ορθοδοξία δεν είναι κάτι νέο η παράξενο στην Ιρλανδία, υπήρχε πάντα εκεί. Είναι γνωστό ότι η Ιρλανδική Χριστιανοσύνη πριν τον 11ο αιώνα ήταν πολύ όμοια με τη δική μας. Όμως, αφού η Ιρλανδία κυριεύτηκε από τους Βρετανούς αυτή η πίστη αφαιρέθηκε από τον Πάπα. Για αυτό το λόγο ίσως πολλοί Ιρλανδοί  αντιλαμβάνονται την Ορθοδοξία σαν κάτι υπέροχο και αγαπημένο",  είπε ο εφημέριος της εκπροσώπησης του  Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Ρωσικής εκκλησίας στο Δουβλίνο, ιερέας  Michael Nasonov.

Σύμφωνα με αυτόν υπάρχουν κιόλας 7 ενορίες του Πατριαρχείου της Μόσχας στην Ιρλανδία.

Η ποιο συνηθισμένη θρησκεία στην Ιρλανδία είναι ο Ρωμαιοκαθολικισμός (το 84.2% του πληθυσμού), ακολουθούμενη από τον Προτεσταντισμό (πάνω από 134 χιλιάδες άνθρωποι) και Ισλαμιστές (πάνω από 49 χιλιάδες άνθρωποι).

αγγλικό κείμενο:  http://www.pravoslavie.ru/english/57148.htm

μετάφραση: orthodoxy-rainbow







Δεν υπάρχουν σχόλια: