Για αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εδώ christos.vas94@gmail.com.

Σελίδες

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Άγιος Cuthbert

Saint Cuthbert
Επίσκοπος του Lindisfarne (687)
 Ο Άγιος Cuthbert γεννήθηκε στη Βρετανία κατά το έτος 635, και έγινε μοναχός στα νιάτα του στο μοναστήρι του Melrose δίπλα στην περιοχή River Tweed.
Μετά από πολλά χρόνια αγόνων σαν αληθινός ιερέας του Χριστού, στην διπλή υπηρεσία των δικών του αδελφών και των παραμελημένων Χριστιανών στα απομονωμένα χωριά της εξοχής, έγινε ερημίτης στο νησί Farne το 676.
 Αφού πέρασε οχτώ χρόνια σαν ερημίτης, αναγκάστηκε να αφήσει την ησυχία του για να γίνει επίσκοπος του Lindisfarne, στο οποίο υπηρέτησε για δύο χρόνια.
Επέστρεψε στο ερημητήριο του δύο μήνες προτού να κοιμηθεί εν ειρήνη το 687.
 Λόγο των θαυμάτων που επιτέλεσε κατά τη διάρκεια της ζωής του αλλά και στον τάφο του μετά το θάνατο, αποκαλείτε ως ο "Θαυματουργός της Βρετανίας". Όλοι οι Άγγλοι τον τιμούσαν και οι βασιλιάδες υπήρξαν ευεργέτες του ναού του και ικέτευαν για τις προσευχές του. Έντεκα χρόνια μετά το θάνατο του, αποκαλύφθηκε πως τα άγια λείψανα του ήταν άφθαρτα, όταν το σώμα του μεταφέρθηκε από το Lindisfarne στο ιερό του Durham τον Αύγουστο του 1104, το σώμα του ήταν ακόμη ανέγγιχτο από τη φθορά και ανάβλυζε μία από τις ποιο γλυκές ευωδιές και από την ευλυγισία των αρθρώσεων του συμβόλιζε έναν άνθρωπο ο οποίος φαινόταν περισσότερο να κοιμάται παρά να είναι νεκρός.
 Τιμάται στις 20 Μαρτίου.
Μετάφραση orthodoxy-rainbow
αγγλικό κείμενο http://www.thyateira.org.uk/index.php?option=com_content&task=view&id=265&Itemid=151

Δεν υπάρχουν σχόλια: